Laddar
Kamado L
Medelbetyg
0
av 5
Antal betyg
0
(0)
Skapa minnen för livet med denna pampiga kamadogrill, med en grillyta på hela 47 cm! Ett måste för hemmakocken, grillnörden och matälskaren.
Artnr:
A64-102343
12900 kr
Rek. pris: 12900 kr
Denna kamadogrill är ett måste för alla grillnördar, amatörkockar, foodies och slow cooker-fantaster! Med denna majestätiska keramikgrill får du en vän för livet och kommer skapa fantastiska grillminnen och härliga matupplevelser.
Utöver basen i högkvalitativ keramik ingår detaljer i rostfritt stål, värmeskyddat handtag och säkerhetslås för att garantera full kontroll när du grillar. Med praktiska och stilrena sidobord är du fullt rustad för den ultimata grillkvällen oavsett vad som står på menyn!
Keramisk grill ger ett jämnt och saftigt resultat
Värmen i en kamadogrill upptas på ett helt annat vis än vid en vanlig- eller standardgrill. Den alstras nämligen i de keramiska väggarna och vätskan hålls tätt med det bastanta locket. Keramiska grillar binder därmed värmen på ett speciellt sätt vilket gör att aromerna och smakerna fångas på ett ljuvligt manér. Alla som ätit grillat från en kamadogrill vet att maten blir saftig utan dess like.
Att grilla på en kamadogrill har de senaste åren ökat i popularitet, vilket är lätt att förstå! Det är verkligen är en ny nivå av grillning för de som älskar mat. Rätterna blir alltid saftiga och mustiga, oavsett vad som läggs i den unikt designade grillen. Därför är kamadogrillandet omtyckt av alla från hemmakocken till matnördarna.
Slow cooking med en kamadogrill
Med en kamadogrill går det att grilla, baka, woka, ånga, kall-och varmröka och steka. Du får en uppsjö av spännande grillmöjligheter som måste provas! Trots alla alternativ är en keramisk grill faktiskt mest lämpad för slow cooking, eller low cooking som det även kallas. Detta är tack vare att grillen har de perfekta förutsättningarna för jämn tillagning. Att grilla kött under en längre tid på låg värme ger en saftighet som är unik för just kamadogrillar.
Vi rekommenderar slow cooking när du ska tillaga härliga kötträtter som högrev, brisket, laxssida, fläsksida eller liknande. Utöver dessa rätter passar keramisk grillning även för grönsaker eller andra gröna rätter som grillad hasselbackspotatis, knaprig rökt pimiento eller varför inte testa härligt umamirökt tofu? Oavsett vad du grillar på en kamado så är du garanterad ett prima resultat.
Röka med keramisk grill
Att investera i en kamadougn är synonymt med att få en ny bästa kompis. Du kommer att uppleva flera finesser som du inte ens visste fanns inom grillning. Det som måste provas i en keramisk ugn är utan tvekan rökning. Att röka i en kamadogrill är en energieffektiv metod eftersom det krävs väldigt lite kol i förhållande till hur många timmar rökning kan ta. En keramisk grill är nämligen gjord för att alstra värme, så du slipper fylla på kol varannan timme.
Många upplever att den unika luftfuktighet som en kamadogrill har ger ett särskilt saftigt resultat som är unikt för rökt kött. Njut av det möra och mjuka resultat som bara en autentisk keramisk grill kan ge. Det stabila och täta locket gör även att du slipper ha koll på rökningen mer än nödvändigt, det är bara att luta sig tillbaka och låta kamadon sköta jobbet. Härligt!
Kamado är det japanska ordet för ugn
På 1970-talet blev kamadogrillar populära i USA och utvecklades till de keramiska grillar som säljs idagoch ökar ständigt i popularitet i västvärlden. Kamado har dock sitt ursprung i Asien. Det finns nämligen fynd av särskilda keramiska grillar i Kina som är över 3 000 år gamla. Denna typ av matlagning med lergrytor och krukor som hettas upp har existerat i flera tusen år.
På den tiden var syftet med denna typ av grillning att vätskan i maten inte skulle avdunsta och försvinna när den tillagades. Detta möjliggjordes genom att maten grillades inuti en tätt försluten keramikugn. Denna särskilda typ av kinesiska lergrill introducerades sedan i Japan för ca 1 700 år sedan och namngavs där kamado, som betyder “plats för ugn” eller bara ugn eller spis på japanska. Dessa japanska kamadogrillar blev sedan upptäckta av nordamerikaner efter andra världskriget och ledde fram till utformningen av de moderna kamadogrillar som är en gren av den amerikanska och europeiska grillningen idag.
Omdömen
Medelbetyg 0 av 5 Antal betyg 0
(0)
Den här produkten har inga recensioner.